Numer 1/2022/2023 — 04.09.2022 r.

Smaki Italii

autor: Monika Kozdrój-Marcinkowska

Junior Camp pod przewodnictwem Pani Małgosi, która wcieliła się w rolę włoskiego kucharza, poznawał włoskie smaki.

Dzieci mogły dowiedzieć się, jakie produkty potrzebne są, by powstały dania tej smacznej kuchni. Przedszkolaki miały też możliwość przebrania za włoskiego kucharza, z czego skwapliwie skorzystały. Pod koniec zajęć odbyła się zabawa, w której dzieci wcielały się w role chłopca i dziewczynki jedzących spaghetti. Zabawa oparta była na rywalizacji - kto szybciej nawinie włóczkę imitującą makaron na szpulkę. 

W dalszej części dnia udaliśmy się do zaprzyjaźnionej pizzerii, aby podpatrzeć tych, którzy na co dzień zajmują się przyrządzaniem tej lubianej powszechnie potrawy. Nie obyło się bez pokazu - podrzucania ciasta. Obserwowaliśmy krok po kroku jak powstaje nasza pizza i nie mogliśmy się doczekać kiedy jej skosztujemy. Gdy już w przedszkolu zabraliśmy się do degustacji, stwierdziliśmy, że warto było czekać.

Komentarz lub zgłoszenie tematu




Same cyfry, bez spacji lub kresek

Lokalizacja

ul. Staszica 1
05-800 Pruszków

Redakcja

Adres e-mail: tygodnik@azymut.edu.pl

© 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.