Numer 25/2021/2022 — 07.03.2022 r.

O rozwoju fizycznym w 4A

autor: Oskar Krzywonos

Na godzinie wychowawczej w 4A mówiliśmy o rozwoju fizycznym. Poruszyliśmy temat sportu oraz odżywiania się, a także odpoczynku.

Uczniowie rysowali z jakich wartości powinien być złożony zdrowy talerz obiadowy. Następnie Pan Arek przedstawił, w jakich proporcjach na talerzu powinny się znaleźć: białko, tłuszcze, skrobia oraz warzywa, a także do czego może prowadzić brak aktywności i zła dieta.

Pooglądaliśmy też filmy o aktywności fizycznej oraz o zbilansowanej diecie dziecka.

Komentarz lub zgłoszenie tematu




Same cyfry, bez spacji lub kresek

Lokalizacja

ul. Staszica 1
05-800 Pruszków

Redakcja

Adres e-mail: tygodnik@azymut.edu.pl

© 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.