Numer 30/2020/2021 — 12.04.2021 r.

Zdrowo i wiosennie na talerzu

autor: Dorota Smosarska

Zdrowe przekąski w wykonaniu chłopców z klas 5, 6 i 8.

Wychowanie fizyczne obejmuje w podstawie programowej edukację zdrowotną. Dzięki niej uczniowie mogą się nauczyć wprowadzać zdrowe nawyki do swojego życia.

 

Chłopcy z klas 5,6 i 8 jako jedno z zadań mieli do wykonania kanapki pełne witamin. Uczniowie dodatkowo robili tartę, chleb razowy, soki, pasty z awokado.

 

Korzystali z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej ://ncez.pl/dzieci-i-mlodziez/dzieci-przedszkolne-i-szkolne/pomysly-na-zdrowe-kanapki--salatki--koktajle-i-soki-

Komentarz lub zgłoszenie tematu




Same cyfry, bez spacji lub kresek

Lokalizacja

ul. Staszica 1
05-800 Pruszków

Redakcja

Adres e-mail: tygodnik@azymut.edu.pl

© 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.