Numer 17/2017 — 22.05.2017 r.

Gotowanie w klasie startowej

Pani Katarzyna i Pan Sebastian, postanowili podnieść kompetencje uczniów klasy startowej w zakresie gotowania. Jest to jednocześnie wskazówka dla rodziców, jakiego poziomu śniadań mogą wymagać od swoich synów (np. w sobotni poranek).

Katarzyna Szczypek, nauczyciel wspomagający:

W czwartek rano chłopcy samodzielnie wykonali śniadanie złożone z jajka sadzonego i świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, następnie wysłuchali historii o Janku i Marysi – dzielnych pomocnikach mamy. Zajęcia zwieńczyła praca plastyczna. Liczymy, że chłopcy wykorzystają nowe umiejętności w pracy w domu. 

Komentarz lub zgłoszenie tematu




Same cyfry, bez spacji lub kresek

Lokalizacja

ul. Staszica 1
05-800 Pruszków

Redakcja

Adres e-mail: tygodnik@azymut.edu.pl

© 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.